Torbens og Conni’s 1200 fans

Så mange har set en Facebook-video med beboerparret Torben og Conni. Og en ny video er oppe nu. Der er interesse om fællesskabet, nu hvor pinsesolen danser. 

Pinsesolen kan danse over en Solstrålen-bebyggelse, der nu for første gang ligner det, den skal blive. Mange af de nye huse har nu fået anlagt nye haver, de ubebyggede grunde er ved at blive ”friseret” og de grønne engstrøg og midterrabatterne står med nyplantede rønne- og egetræer. Byggemaskiner lyder om dagen og fuglefløjt om aftenen.

Videoer på Nyboligs Facebookside  og her på hjemmesiden studeres flittigt, og den seneste, vi lagde op med Torben og Conni, er set over 1200 gange.  Parret fortæller, hvorfor de har valgt Solstrålen som nyt hjem. Og som Conni, der er frisør nede i Åbybro, understreger, er det pga. fællesskabet og det ”supergode” børnevenlige område. Om seertallet skyldes dokumentaren eller de nedlukkede biografer vides ikke. Men den næste er allerede lukket op  – og den er heller ikke dårlig, kan vi love.

I mellemtiden er grund nr. 20 solgt, og mange er inde og kigge. Beslutningsprocesserne er længere lige nu for mange. Det giver sig selv, og bankerne er, trods den lave rente, pålagt at være krævende. Så en vis tøven er ikke unaturlig lige nu. En del beboere, som Torben i videoen, håber på de næste fem grunde bliver solgt, for så blive legeplads og multisportbane realiseret.

Kommunen har lige givet tilladelse til at lave overløb ned til Ryå, så vandet – fra det store LAR-bassin mod nord, der godt nok endnu aldrig har været fyldt så der bare kunne soppes – vil kunne løbe ud i Ryå ved 100 års hændelser. Det etablerer vi inden efterårets regn, fortæller projektleder Christian Schurmann, Krogh Arkitektur. – Vi ved hvor svært det er, at få de store maskiner ud på marken i regnvejrsmånederne, så det er bare med at udnytte sommeren og en gang for alle sørge for, at Solstrålen aldrig kan stå under vand.

Foreløbig har folk mere travlt med at vande deres nysåede haver og håbe på lidt regn, mens de samles over de lave hække og grill’en tændes op. Livet er i gang på Solstrålen, og flere besøgende kan studere den nye planche over grundene, der nu er sat op ved indkørslen og se, om de også vil være blive en del af det gode fællesskab.

Video-coverbillede.