Vision

Vision

Dronefoto af Solstråle med etape 1 indtegnet.
Dronefoto af Solstråle med etape 1 indtegnet.

Solstrålen

– Her er legepladsen. Vil du lege med?

Af Jesper Højberg Christensen, grundejer og udstykker

Idéen med Solstrålen er at skabe en tæt og tryg grøn oase, hvor voksne og ikke mindst børn kan udfolde sig.  

Jeres grønne frirum

Solstrålen er anlagt her ved Aabybro, hvor min mor, der kom fra Hasseris i Aalborg, foretrak at bo. Her i Aaby’s natur slog hun sig ned i sine sidste 40 år, og hun elskede at gå over markerne, passe sin køkkenhave og være sammen med sine børnebørn i den frie luft.

Den tætte kontakt til naturen har jeg søgt at genskabe i Solstrålen. Derfor er alléer og stilleveje ikke tegnet efter en lineal. De slynger sig rundt i området, og kvarterets legepladser og køkkenhaver til børn er tænkt ind i naturen. Derfor får du også brede engstrøg mellem husene – med plads til bålpladser og bænke.

Eksklusive byggegrunde ud over det sædvanlige

Solstrålen er en eksklusiv udstykning, hvor sigtet er, at du får meget mere for pengene end en byggegrund. Alle materialer og finesser hæver sig niveauer over de sædvanlige standardløsninger. Lige fra afvanding til kantsten og fra beplantning med masser af ege- og lindetræer til gennemtænkt gadebelysning.

Fællesskaber og legekammerater

Den nye bydel har jeg udviklet sammen med et inspirerende team af arkitekter og planlæggere hos Krogh Arkitektur. Nu glæder jeg mig til at se legekammerater løbe ind og ud af baghaverne, ud på enge og legepladser, gå i skoven og cykle ad stille stier til skolerne. Og til at se et fællesskab for unge og ældre udfolde sig. Du er velkommen til at være med!