På Solstrålen kan I bygge jeres eget drømmehus – med tryg økonomi

Det vigtigste ved jeres nye hus er naturligvis, at det er lige det hus, I har drømt om. Men I overvejer sikkert også, hvordan I kan sikre en god økonomi – nu og på længere sigt.

Byggegrund: Individuelle muligheder

Måske har I allerede et drømmehus i tankerne. Måske er I på udkig efter specielle muligheder for forskudte plan – eller netop ét plan uden dørtrin og trapper.

På Solstrålen har hver byggegrund sit eget særpræg i både størrelse, form og hældning. Specielt på etape II – Solsort Allé og Solsikke Allé – er der både helt flade grunde og mere skrånende grunde. Og det sidste giver ifølge arkitekten ofte flere muligheder for smukke varierede rumlige og arkitektoniske oplevelser.

Med andre ord: I kan få netop det særpræg og den karakter, I ønsker jer. I kan se arkitektens anbefalinger her (se Grundforhold etape II).

Og ellers: Kom forbi og se med egne øjne, hvad grundens form, størrelse, beliggenhed og hældning kan betyde for jeres kommende hjem. Bare kontakt Nybolig Aabybro, og bed om en fremvisning.

Beliggenhed: En by i udvikling

Er en by i udvikling eller afvikling? Den skelnen har vi hørt meget om de senere år, og der er ingen tvivl om, det har betydning for værdien af jeres bolig. Der er både en daglig glæde ved at bo i en by, der vil fremtiden – og en kontant fordel, når man en dag vil sælge.

Jammerbugt Kommune prioriterer Aabybro som en by i udvikling, og resultatet er synligt for det blotte øje: Hele bymidten har skiftet karakter fra fladt villakvarter til en by, der også rækker mod himlen. Den har fået et helt nyt indkøbscenter, så du har kort vej til flere store dagligvarebutikker og fine specialbutikker. Her er nye skoler. DGIHuset med svømmehal og alverdens sportsgrene. Kulturtilbud. Gode transportveje for både biler og bløde trafikanter. Jo, Aabybro vil frem, og byen er også vokset med hele 16 % de seneste 10 år.

Kvarterets design: Smukkere med årene

Solstrålens bygherre og arkitekt har fra begyndelsen virkelig villet skabe en udstykning ud over det sædvanlige. Det har ikke handlet om at presse flest mulige grunde ind på et stykke ternet papir. Tværtimod har ambitionen været at skabe en bydel, der skaber levende, organiske rammer om sine beboere – og vokser sig smukkere med årene.

Derfor er vejene snoede – som grønne alléer, hvor naturen bliver trukket ind fra omgivelserne. Der gjort plads til blomstrende engstrøg mellem baghaverne og grønne rabatter med vejtræer. Forhaverne er åbne, så man ser sine naboer og ikke kun deres hække og stakitter.

Det grønne er forenet med den nødvendige funktionalitet – at aflede vand på egne arealer. Det er et lovkrav, som Solstrålen har gjort en dyd ud af – i tæt samarbejde med både arkitekt, ingeniører, kommunen og ikke mindst beboerne. På en frostklar vinterdag har bydelen såmænd også sine egne skøjtebaner.

Der er allerede sket meget i området, siden den første nybyggere flyttede ind i 2020. I takt med at både bebyggelse og beplantning vokser til år for år, vokser værdien også af de streger, der oprindeligt satte retning for bydelen på arkitektens skrivebord.

Materialer: Kvalitet holder værdien

Lige som når du bygger dit hus og vælger materialer til alt fra ydermur og tag til gulve, køkkenelementer og armaturer – så betyder materialerne også noget for kvaliteten af selve udstykningen.

Og kvalitet handler både om det æstetiske udtryk, den daglige funktion og ikke mindst: Holdbarheden i længden.

Når du kommer til Solstrålen, kan du for eksempel bemærke:

  • Cortenstål. Allerede skiltet ved indkørslen til Solstrålen viser et af de materialer, der vil noget mere. Cortenstål er et vejrbestandigt materiale, der samtidig giver karakter til området. Du finder det også langs vejene, hvor det slynger sig som afgrænsning mellem asfalt og rabatter.
  • Chaussesten i granit. Et materiale, der nok er bedst kendt fra gamle bydele, parkeringspladser, fortove og stier. Men på Solstrålen har vi valgt at lægge stenene i overkørslerne mellem stamvej og stikveje, både for synets skyld – og for at sænke farten.
  • Belysning. I stedet for klassiske lygtepæle er vi lige gået et skridt videre til en gadebelysning, der også i sit formsprog taler organisk – som lange stilke, der skyder til vejrs langs de slyngede veje.
  • Vejtræer. Alle adresser på Solstrålen hedder noget med allé. Og det skyldes, at de er født med vejtræer, der over tid giver Solstrålen en helt særlig karakter.

Brugsværdi: Plads til udeliv

Hvis I har børn, kender I sikkert glæden ved, at de stikker glade af sted ud i det grønne. Enten i egen have eller som på Solstrålen: Til den fælles legeplads og multisportsbane. Det er her, venskaberne vokser, og snart har Solstrålen også sin egen kælkebakke.

Til forældrene er der borde og bænke – og hvis du trives bedst i løbesko eller cykelsko, skal du bare træde ud af hoveddøren. Aaby Skoven og Vildmosen ligger lige om hjørnet.

Energi: Fjernvarme giver tryg varmeøkonomi

I 2022 lærte vi det på den hårde måde: Energipriserne stak af, og hvis I har haft egen opvarmning med el, gas eller andet brændsel, har I nok drømt om fjernvarme.

Heldigvis har Aabybro en af landets billigste fjernvarmeforsyninger, og alle grunde på Solstrålen er født med fjernvarme. Det giver ro i maven og en god varmeøkonomi – især i et nybygget hus, der er opført efter alle bygningsreglementets nyeste krav.