Grønt frirum på Solstrålen

Solstrålen giver jer grønt frirum – og Aabybros butikker, skoler og fritidsliv

Drømmer I om at bo direkte ud til grønne engstrøg? Og ved I samtidig, at jeres hverdag skal køre snorlige med skole, job, indkøb og fritidsaktiviteter? Så er Solstrålen stedet for jer.

I 2008 holdt Jammerbugt Kommune et borgermøde i Aabybro for at finde ud af, hvad der skulle til for at sikre byens puls langt ind i fremtiden. Hvordan kunne man placere Aabybro på den rigtige side af den udvikling, mange andre byer uden for metropolerne mærker som afvikling?

Aabybro havde ambitioner, og processen i 2008 gav 4 konkrete pejlemærker: En ny skole, en ny idrætshal, flere lejeboliger og flere kommunale byggegrunde. Med andre ord: Byen skulle tilbyde sine borgere nogle gode kommunale services – og flere muligheder for at bo og bygge.

Siden er ambitionerne blevet overhalet af virkeligheden – på den gode måde: Ud over skolen og idrætshallen er den daværende bymidte fuldstændig forvandlet. Den har fået et helt nyt indkøbscenter og boliger i op til 7 etagers højde. Og Aabybro er rykket op i superligaen med byggegrunde, ikke kun kommunale, men også private, der sætter nye standarder.

Aabybros grønne bydel

Solstrålen ligger lige nord for kirken i Aabybro. I et dejligt åbent nærområde, der knytter byens skoler og levende butikscentrum sammen med den smukke Aabyskov og de nye naturarealer ud mod Store Vildmose. Så naturen er lige for dine fødder, når du tager hunden i snoren eller snører løbeskoene.

Og Solstrålen er tro mod sine grønne omgivelser. Alle grunde har åbne, grønne forhaver. Vejene er anlagt som alléer med vejtræer og grønne, vilde rabatter. Imellem baghaverne er der åbne engstrøg. Og kvarteret har sin egen legeplads og multisportbane. Masser af plads at boltre sig på for store og små.

En by i mærkbar udvikling

Aabybro er blevet et af Nordjyllands foretrukne steder at bosætte sig – og med god grund. Byen har det hele, og via byens stisystemer og busforbindelser kommer I let rundt til alting:

  • Idræt. Et attraktivt foreningsliv, DGI-hus, svømmehal, fodboldstadion og golfbane sikrer en levende hverdag.
  • Kultur. Mange kulturelle tilbud i byen. Koncerter og arrangementer. Se mere her.
  • Indkøb. Byens mange gode specialbutikker og indkøbsmuligheder får det praktiske til at glide.
  • Børn. Dertil kommer en ny vuggestue og naturbørnehave lige ved Solstrålen, to nybyggede skoler og en lokal friskole.