Fra Sjællandsgade til Solstrålen

Alene i juli er der solgt tre nye grunde i den nordlige ende. To familier flytter fra – lange – Sjællandsgade i Ålborg til fredelige Solstrålen. 

En meget regnfuld sommer var kun godt for nye græsplaner og buske på Solstrålen og gav tid til at studere grunde. Alene i juli solgte Nybolig i Åbybro tre nye grunde i den nordlige ende, så opstart af legepladser nærmer sig.

Mia, en af de nye unge beboere er endda ansat på Institut for Byggeri, Miljø og By ude på universitetet, så Solstrålen må af den familie være valgt med særlig omhu og ekspertise!

Men begge tilflytter-familier fra Aalborg kommer fra hver sin del af lange Sjællandsgade. Østre anlæg – der i øvrigt har været plaget af oversvømmelse og af rotter – skiftes altså af to familier ud med Åby-skoven og markerne. Sidste køber er sådan set også professionel, i den forstand at Vestergaard Huse opfører et udstillingshus lige på første hjørnegrund til venstre når man kører ind, altså lige bag udstillingsskiltet.

De fleste af de nye huse har nu fået haver med fint græs, de ubebyggede grunde er ”friseret” og de grønne engstrøg og midterrabatterne står med nyplantede rønne- og egetræer. Alle plæner og buske fik godt med regn i den her sommer – men grill på terrasserne og et smut de 15 km til stranden i Rødhus eller Blokhus blev der så mindre af denne sommer! I længden vil fællesskabet på Solstrålen dog næppe lade sig holde nede. For i virkeligheden er det det allervigtigste ved bebyggelsen.

Vigtigt er også, at regnmængderne ikke, efter de foranstaltninger der nu er etableret i foråret, har givet samme problemer som tidligere. Der står lidt mere vand i kanten af veje end vi kunne ønske, mens der skal stå meget vand i midterrabatten ved regn. Men det har foreløbig fulgt den uddybede LAR-beskrivelse, alle nu kan finde under dokumenter på hjemmesiden.

Ved 25 solgte grunde skal en ejerforening til at bestemme sig for pegeplads og multisportbane. Det bliver spændende at se, hvornår der kan ringes på klokken i forhold til den sag. Nu vi er ved motionen: En ellers dejlig tradition med Solstråle-løbet får vi ikke gentaget i år pga. Covid 19 restriktionerne. Vi håber på langt bedre sommer og at kunne gentage et fantastisk Solstrålen Åbybro løb til næste år.

Legende børn på en græsplane.