Tæt på natur – og på “skyskraber”-centrum

Åbybro’s midte skyder i højt vejret med nye Center og Posttorv med butikker og cafeer. 

Åbybro har det der skal til som tilflytterby i stærk vækst.

Infrastrukturen i Aabybro er jo med mange børneinstitutioner, skoler, svømmehal, idrætsanlæg og alle supermarkeder og butikker markant over alle byer indenfor 15-20 km nord for Ålborg.

Og Åbybro står foran en kæmpe forvandling de kommende år med udviklingen og opførelsen af Åbybro Centret i 5. etager samt Posttorvet.

Oprindelig var tanken at føre city op i 7.etager, men skyskraber-højden skyggede for meget for naboerne! Og Åbybro var engang en flad stationsby. Nu bliver midten alligevel højere end det meste af Ålborg City.  Det sikrer liv og udvikling fra butikker til cafeer.

Mathias Overgaard, indehaver af Nybolig Åbybro og nu fra årsskiftet også Nybolig i Pandrup og Løkken ser Åbybro som en magnet i de her år, hvor flok flytter ind til byens tryghed og gode faciliteter fra læge til skole og fra til musik- til foreningsliv. Mathias fortæller:

”Covid-19 har kun skærpet folks lyst til at bo godt og nyde de nære glæder. Vi har kun mærket stigende aktivitet i 2020. Og især gode, nye boliger og udstykninger i Åbybro er attraktive. Åbybro voksede før med 6% om året, og jeg vil tro det kun er accelereret.”

Anne Louise Hornum der sammen med Mathias er ejendomsmægler for Solstrålen samstemmer og siger:

”Solstrålen ligger ideelt, fordi den avancerede bydel med grønne kiler, alleer og vandløb ligger helt tæt på enge og marker samt Åbyskoven. Og samtidig er Solstrålen – forbundet af cykelstier – lige så tæt på to moderne skoler og alle de nye fine storbyfaciliteter.”

Og så er Åbybro jo placeret lige midt mellem hhv. Ålborg til regnvejstur og et Blokhus til solskinstur. 18 km til begge.

llustration af Åbybro Centret 2023.