Solstråleløb indviede etape 2 af Solstrålen

Næsten 200 var mødt op til Solstråleløbet 2023, med indvielse af den nye etape af bydelen.

Solstråleløbet 2. påskedag var det andet Solstråleløb, og det markerede den færdige byggemodning af 2. etape af Solstrålen. Journalist Lone Hejlskov gav i Nordjyske følgende fine sammenfatning til avisens nordjyske læsere: Da Aabybros nye spektakulære bydel “Solstrålen”  i 2019 blev officielt indviet med borgmestertale og festivitas, blev hele byen inviteret til “Solstråleløbet”. 2. påskedag blev  løbet gentaget for at markere, at etape 2 i den store udstykning officielt er skudt i gang. Stort set alle af de 41 grunde i etape 1 er solgt, og 50 grunde i etape 2 er nu sat til salg.”  

En frisk forårstur for Aabybros motionister – og Solstrålens beboere

Efter corona blev traditionen med Solstråleløbaltså taget op igen denne påske, og der var højt humør blandt de næsten 200 motionsglade børn og voksne, der kom ”Rundt om Houen” på en anderledes måde. Solstrålens egne beboere var også stærkt repræsenteret.

Ruten startede på de nye børnevenlige, énsrettede stilleveje Solsikke Allé og Solsort Allé, og undervejs var der mulighed for både at mærke østenvinden og især opleve det spirende forår ude i Aaby Skoven. Skoven er virkelig blevet en attraktion for motionister og gående – også de firbenede.

Solstråleløbet 2023-4

Mange tilmeldinger på dagen

Eftertilmeldingen var så overvældende at Karsten Sørensen fra ROLF Run måtte køre efter ekstra forsyninger til løbende, der skulle ud på halvmaraton, gå- eller løbetur på henholdsvis 5,3, 10,6, 15,9 eller 21,1 kilometer. Ingen kom nu til at savne noget, heller ikke fine medaljer med Solstrålens logo. Nybolig Aabybro var sponsor, mens ROFL Run afvikler løbet, meget professionelt. Så der er givet nye Solstråleløb forude.

Solstråleløbet 2023-3

Anden etape af Solstrålen officielt indviet

I sin indvielsestale sagde Jesper Højberg bl.a., at han har ønsket at skabe en bydel, der lever op til tre krav:

  • Have tårnhøj kvalitet. Alle kan være sikre på en dag at kunne sælge deres hus med solid værdistigning.
  • Være tryg og give tæthed til herlig natur. Børn skal kunne løbe langs de åbne forhaver og ad de slyngede enge og alléer hen til legepladser og sportsbaner, kunne gå i skoven og cykle ad stille stier til byens skoler.
  • Fremme et unikt fællesskab. Og det kunne han mærke, der allerede er mellem beboere på de to første veje, sagde han.

Mathias Overgaard fra Nybolig sagde bl.a., at trods rentestigninger og inflation har vi allerede inden indvielsen i dag budt velkommen til 5 nye grundejere, der snart skal i gang med at bygge. Og ud over herlighederne på Solstrålen er Aabybro en rigtig by, der vokser. Vi har den infrastruktur, mennesker efterspørger med gode, moderne skoler, idrætsfaciliteter, svømmehal, koncerter, cafeer og levende butiks- og foreningsliv.  Og billig fjernvarme. Med kort til både Ålborg og Vesterhavet.” Og så blev Solstrålens etape 2 erklæret for officielt indviet, og voksne og især børnene styrtede af sted!

Solstråleløbet 2023-4
Solstrålen Solstråleløbet 2023