Stort portræt af Solstrålen i Nordjyske

”Første etape af 250 grunde meldes stort set udsolgt og 2. påskedag skydes salget af næste etape officielt i gang”, skrev Nordjyske. 

I starten af april var journalist Lone Hejlskov fra Nordjyske på besøg på Solstrålen med fotograf Martin Damgård fra Birkelse. Det kom der et længere portræt ud af i Nordjyske. Det fortalte historien bag Solstrålen om, hvordan gårdejer Marie og ørelæge Carl Højberg Christensen flyttede fra Hasseris til Aabybro og i anden halvdel af deres liv var aktive ud af Vesterhouen:  ”De skiftede Hasseris ud med Aabybro uden at have et tilhørsforhold til området, men de blev hurtigt en del af lokalmiljøet. Fru Højberg elskede at gå over markerne og passe sin køkkenhave. Hun holdt meget af naturen, og hun talte altid om den store himmel og de store vidder. Hun nød at bade i Vesterhavet og fortsatte med at køre op og bade, indtil hun var 95 år”, hedder det i artiklen, der fortsætter: ”Marie Højberg Christensen elskede at samle folk omkring sig ved sit bord, og hun nød at fremtrylle marmelader og syltetøj af bær af egen avl, som hun efterfølgende forærede til familie og venner. Marie Højberg Christensen døde i 2015 – 97 år gammel – og efterlod sig tre ejendomme med tilhørende marker.”

Tilbage til Nordjylland

Dengang var der kun Åby kirke og marker, nu er Solstrålen den største nye bydel, der kommer i Aabybro. For kort efter at Marie Højberg Christensen som den sidste af parret døde som 97-årig, ringede kommunen og fortalte at der skulle laves lokalplan for markerne lige omkring Vesterhouen. Dermed fik sønnen Jesper Højberg Christensen en ny titel på visitkortet –  han blev developer. Det hjalp på beslutningen om at prøve kræfter med projektet, at både han og hans hustru Bodil Villumsen gerne ville tilbage til deres rødder i det nordjyske. Samtidig med udviklingen af Solstrålen byggede de ny bolig på deres husmandssted i Jammerbugt, nær Hjortdal. 

Hvorfor hedder det Solstrålen?

Nordjyske  artiklen fortæller også om visionen bag Solstrålen, hvis navn ”referer til boligområdets udformning, der får form som solstråler”:

”Jeg har ønsket at skabe en bydel, hvor børn kan løbe på de åbne forhaver langs de slyngede alléer, og ud på enge og legepladser, gå i skoven og cykle ad stille stier til byens skoler,” siger Jesper Højberg Christensen og slutter: ”Det er en måde at ære min mor på, og det her projekt er helt i hendes ånd, for det er med til at gøre noget godt for næste generation og for det område, hvor hun boede i mere end 50 år. Ved at etablere denne bydel efterlades et fysisk aftryk i del af byen, hvor mine forældre har levet rigtig godt og er begravet. Og det gør mig glad, hvis mange flere kan opleve det.”

Solstrålen byggegrunde i Nordjyske