3. Limfjordforbindelse kørt hjem

Det tager allerede nu kun 20 minutter til Aalborg city, så flere og flere af Solstrålens nye beboere flytter op fra Aalborg og Nørresundby.

Eric og Lene og andre af de seneste af forårets mange købere af grunde på Solstrålen kommer fra Nørresundby-Aalborg. Og det er ikke mærkeligt. For du kommer meget nærmere naturen, ikke mindst Vesterhavet. Samtidig har Aabybro alle væsentlige servicefunktioner og gode institutioner. Og vigtigt for mange er, at der i bil kun er 20 min ind til midtbyen – uanset tidspunkt på dagen.

En ekstra appelsin i turbanen er nu den kommende forbindelse vest om Aalborg ud forbi lufthavnen. Skal du i Ikea efter møbler til børneværelset, eller arbejder på universitetet eller det nye sygehus, bliver det bare så dejligt at køre udenom tunnelen, vil mange synes. Jeg vil tro, at med motorvej fra Vestbjerg til Svenstrup vil det gå hurtigere at komme til City Syd end at komme igennem Ikea eller Bilka!

Vestforbindelsen har været til diskussion i 50 år – om behovet er der ,og om det er klogt for miljøet. Men udviklingsmæssigt vil det  give en løft til Jammerbugt, hvor Aabybro allerede som centrum vokser med over 6 % om året. Forbindelsen vil uden tvivl gøre det mere attraktivt at bosætte sig nordvest for Aalborg.  

Som vores borgmester og formand for Business Region North Denmark Mogens C. Gade, siger til Nordjyske:

– Overordnet set synes jeg, det er godt vi får en vestlig 3. Limfjordsforbindelse, men man må også sige, den er tiltrængt. Det viser VVM-undersøgelsen, trafiktællinger og frygten for ikke at kunne passere Limfjorden.

– Så man kunne nok godt have ønsket sig en fremrykning af investeringen, men vi får ikke det hele, og Rom blev ikke bygget på én dag.

Det skal nemlig siges, at den 3. Limfjordsforbindelse først står færdig på den anden side af 2030. Men man bor jo også typisk længe i et hus, man selv har valgt og designet!

Linjeføringen og hele beskrivelsen af projektet har Vejdirektoratet lavet en fin redegørelse for her.

Motorvej med tæt trafik.