Solstrålen justerer priser på byggegrunde – også ned!

For 750.000 kr. kan du nu få en byggegrund på Solstrålen – og få en højere kvalitet end andre steder nord for fjorden.

Priserne på byggegrundene på Solstrålen justeres hver februar. Og det er også sket her i 2024. Du kan se de nye priser på de fire alléer på Solstrålens hjemmeside her.

Den ene gode nyhed: Kun 750.000 kr. i første etape

Baggrunden er, at der kun er 3 ledige grunde tilbage på Solhvervs Allé og 2 ledige grunde på Solskins Allé. Og beboerne vil selvfølgelig gerne have vejene helt udbygget. Dels så alle gode naboer er på plads, dels så der ikke kommer mere byggekørsel og støj til den del af området. Så for at skubbe lidt på at få den del ”færdig” har Mathias Nørskou Overgaard og Anne Louise Hornum fra Nybolig Åbybro anbefalet, at de 5 sidste grunde får en slags tilbudsseddel i ryggen.

”Her efter nogle urolige år kan vi mærke, at nybyggerne begynder at røre på sig igen. Ønskerne om at bygge sit helt eget attraktive hjem i et godt naboskab har hobet sig op”, fortæller Mathias. Men bankerne kræver lidt mere udbetaling nu, så for nogen betyder prisen på grunden en del. ”Her er så en mulighed for at komme ind i et kvarter, der burde koste flere hundredtusinder mere end 750.000 kr.”, siger han.

Anne Louise tilføjer, at beboerne både er stolte af områdets kvalitet og glade for faciliteter som legeplads og multisportsbane. Samtidig er de ”tæt på et Åbybro som en rigtig by med liv, fritidsliv, skoler, gode indkøbsmuligheder og plads i institutioner. Og vi kan forstå, at det er noget af det, der kniber omkring Støvring – hvor byggegrunde i den størrelse i øvrigt typisk starter 200-300.000 kr. højere.”

Den anden gode nyhed: Kun små prisstigninger i anden etape

Inflationen er nu helt under kontrol igen, beskæftigelsen er tårnhøj, og gode overenskomster er på plads. Det giver økonomisk tryghed. Renten er stabil, lønningerne er kendte, og selv om verden ikke er rolig – så mærker man roen sænke sig her midtvejs mellem Aalborg og Vesterhavet.

Alligevel er kun nogle få af de mest eftertragtede grunde i den nye etape på Solsort og Solsikke Allé steget en smule. Typisk med 25.000 kr. eller ca. 2 ½%

Michael Søbygge, afdelingschef i Sparekassen Kronjylland i Aalborg, har selv hus på Solstrålen. Han fortæller, at flere nu har haft mulighed for at spare op til de lidt højere udbetalinger og er begyndt at spørge på huslån. Michaels råd er, at man kan starte sine overvejelser med at tjekke Sparekassen Kronjyllands bolig-låneberegner her.

Solstrålen byggegrunde 2024