18 familier klar til at bygge

Det bliver spændende for dem. Men også hyggeligt – for i Solstrålen har de nye grundejere allerede mødt hinanden.

Nogle skal have solgt deres eksisterende huse, andre skal flytte fra København eller Frederikshavn. Men en god del af de første 18 grundkøbere i Solstrålen, står meget klar til at sætte byggeri i gang her i maj, så de kan komme under tag inden næste vinter. SÅ håndværkere og byggeaktiviteter vil præge Solstrålens arealer ud mod Hovensvej hen over sommeren.

En af dem, der har måttet vente på at overtage en byggemodnet grund er Mads Obel Knøsgaard, der sammen med sin højgravide kæreste Maria er blandt de tre første til at bygge på Solhvervs Allé. Men han kan glæde sig over at han i dag har fået overdraget sin grund, selv om han desværre også har måttet opleve – ud over forsinkelser fra oversvømmelsen i marts – at forsyningsarter og vejlægning, ikke helt har kunnet følge tidsplanen. Bl.a. elforsyningen har været forsinket, men dog ikke mere, end at familiernes byggefirmaer nu kan sætte strøm til byggeriet.

– Jeg er vant til at styre projekter i mit arbejde som revisor, men det er nu alligevel noget helt andet at få bygget vores eget hjem. Vi glæder os virkelig meget. Både over den kvalitet og tæthed til natur, som præger udstykningen, og fordi der er tænkt så meget på børnevenlighed og -sikkerhed.

– Det med gode naboer er selvsagt næsten så vigtigt, som hvem man kom i klasse med og kom til at sidde ved siden af i folkeskolen. Og her tegner der sig et billede. For det er aktive og glade mennesker, og især mange småbørnsfamilier, der kommer til at præge Solstrålen. Ja, og der bliver ikke kun glade børn, men også mange hundeluftere på engene i Solstrålen, kan man allerede nu høre.

– Vi mødtes allerede for over en måned siden til brunch på Cafe Rohde og legede med at præsentere os for hinanden. Det var virkelig gode og sjove timer. Og en fin start, for det at det er folk der vil noget, betyder meget for os. God kemi over de hække, der ikke er så mange af i det åbne Solstrålen endnu, er virkelig vigtig, understreger Mads.

Han påtog sig straks at oprette en Facebook-gruppe for beboerne, der således fra starten tager ansvar for at medudvikle deres nye bydel, så den kan komme til at leve op til Nyboligs løfte ved indkørslen om at være ”Nordjyllands mest attraktive udstykning”.

En spade halvt stukket ned i sand.