Sådan er det at bo på Solstrålen

Der er gode grunde til, at Mia og Emil er flyttet fra Aalborg til Solstrålen, Aabybro.

Det er forår på Solstrålen, der ligger med engstrøg mellem alléerne og umiddelbart ud til marker tæt på Åbyskoven og Vildmosen.  Ude på Solskins og Solhvervs Allé er der aktivitet og glade børnelyde. Første etape nu er færdigudviklet, og dette forår begynder haverne at ligne rigtige haver, ikke halve byggepladser. Vi har talt med et af de yngre par, Mia og Emil Sørensen, der har valgt at bo tættest ud til marker og natur på en af de større grunde på Solhvervs Allé.

Få natur – uden at give afkald på ordentligt byliv

Mia og Emil er flyttet fra midten af Aalborg og har valgt at bygge på Solstrålen i Aabybro. ”Vi havde et stykke tid kigget efter en grund, der passede til vores behov. Vi vil nødig give afkald på byliv. Men vi vil altså også meget gerne ud og se noget grønt og kunne være i naturen,” fortæller Mia Sørensen.

Mia og Emil søgte et stykke tid for at finde det rigtige, det der passede dem. Og her blev de opmærksom på Solstrålen i deres søgning. Emil fortæller: ”Selv om det ikke tager mere end 20 minutter at stå midt i Aalborg, er det ret vigtigt for os, at vi ikke bor i en by uden butikker, cafeer, kultur og andet byliv. Det er altså trist med uddøde gader eller forladte stationsbyer uden sportsaktiviteter og fritidstilbud. Selv om du ikke altid får dem brugt, så betyder det noget, at der er masser af liv og foreninger i Aabybro. Ja, der er koncerter, hvis man er til det.

Aabybro er ekstra hyggelig

”Vi har nu også et helt særligt forhold til Aabybro, der gør byen ekstra hyggelig for os”, supplerer Mia og fortsætter ”Vi mødte i sin tid hinanden på efterskolen, og vi har også holdt vores bryllup her”. De sætter pris på at bo med mange andre yngre familier, der er flyttet herop. Mia og Emil bor i nordvest-enden af Solstrålen nord for Åby kirke og kommer de lidt op og ser langt, kan de også se kirketårnene i Jetsmark og Biersted. Samtidig kan de på ingen tid være nede i den by, hvor de mødtes, og som siden dengang har udviklet sig bl.a. med endnu mere byliv og højhuse i syv etager.

Beboere på Solstrålen