93 mm på 3 døgn

Det virker. Afvandingssystemet på Solstrålen har bestået sin prøve. Alligevel det bliver snart endnu bedre.

Da Nordjyllands førende ekspert på afvanding, geolog Jens Porsmose så afvandingssystemet til første etape i 2019, sagde han:

”- Det er noget af det mest fremsynede, jeg har set. Når først jorden, der er presset sammen af de store maskiner om nogle år har sat sig, er beplantet og gennemtrawlet af regnorme, bliver det rigtig godt”.

Nu er der så gået to år. Og efter 26.-28. juli, der gav 93 mm styrtregn (det er mere nedbør, end hele juli året før) skrev Erling Thorup, der passer området, i en sms: ”Det virker! Afvandingssystemet har bestået sin prøve”.

Jo, men 29. juli var alle midtergrøfter og begge LAR-søer også godt fyldt op. Og der var godt med vand på vejene her (som mange andre steder i landet) i de timer, hvor det var værst. 

Ikke desto mindre er det meget velkomment, når entreprenør Vennelyst – der nok i Jammerbugt snart risikerer at blive omdøbt til ”Venneløs”, fordi de har cirka lige så meget besvær med at overholde tidsaftaler som en teenager – endelig indfinder sig igen. De skal færdiggøre udstykningen med kraftig oprensning og opretning af midterrabatter, vejsten mm., og det vil få vandet til at løbe endnu bedre ned mod LAR-søerne. Stadig er og vil det altid være meningen, at vandet skal forsinkes – det er hele ideen i LAR –  og at området som sådan derfor altid vil fremstå mere ”vådt og frodigt”, end andre gammeldags udstykninger. Det kan du læse mere om i guiden til Solstrålen her.

Vennelyst har også andre udbedringer på tapetet, fx udgåede træer (der nu generelt har det ok) og dårlige asfaltlapper, samt de tiltrængte P-pladser i enderne.

Det er ikke tilfældigt, at der kun er få grunde tilbage – og at Nybolig har flere fremvisninger. Nu går byggemodningen af anden etape i gang til november – med byggevej udenom 1. etape.

Det betyder, at hvis du ikke allerede har sikret dig en grund på etape ét, kan du skrive dig op til en af de de 60 grunde på de næste to ”ovaler”. Bare kontakt Mathias og Anne Louise i team Nybolig Aabybro nede på Kattedamsvej.

LAR-anlæg, Solstrålen.